Albóndigas de ternera con salsa de chipirones

Albóndigas de ternera con salsa de chipirones

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Albóndigas de ternera con salsa de chipirones. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas de ternera con salsa de chipirones is one of the most popular of current trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. Albóndigas de ternera con salsa de chipirones is something which I've loved my entire life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de ternera con salsa de chipirones, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de ternera con salsa de chipirones delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de ternera con salsa de chipirones is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas de ternera con salsa de chipirones estimated approx 60'.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Albóndigas de ternera con salsa de chipirones using 22 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.

#mirecetario ¡¡ Ateeención !! Hoy les traigo una de esas recetas de perder los relojes de pulsera en la salsa, de tanto interés como mojarán en ella. Unas albóndigas de carne de ternera con "truqui" y una salsa de chipirones de comértela a cucharadas!! Aquí está el vídeo de la historia esta, que repetiremos en casa más de una vez: https://youtu.be/QOGw7u6vd1E

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas de ternera con salsa de chipirones:

  1. ----- Para las Albóndigas:
  2. 1 Kg. carne de ternera molida
  3. 1 cebolla
  4. 2 huevos
  5. 1 rebanada pan de molde remojada en leche
  6. Sal marina
  7. Pimienta
  8. harina
  9. Aceite de oliva
  10. ----- Para la salsa:
  11. 600 gr. chipirones
  12. 2 cebollas
  13. 250 gr. tomate natural troceado
  14. 3 dientes ajo
  15. 1 hoja laurel
  16. 1 rama canela
  17. 1 hueso jamón
  18. Azafrán
  19. 100 ml. vino blanco seco
  20. Sal marina
  21. Pimienta
  22. Aceite de oliva

Instructions to make to make Albóndigas de ternera con salsa de chipirones

  1. Elaboración de la salsa: Ponemos a pochar las cebollas y los dientes de ajo en una cazuela con aceite de oliva. Salamos.
  2. Pasados cinco minutos le añadimos unas hebras de azafrán, la rama de canela, el hueso de jamón y el tomate. Y rehogamos unos minutos
  3. A continuación subimos el fuego, vertemos el vino, esperamos dos minutos a que evapore el alcohol.
  4. Añadimos entonces la hoja de laurel y los chipirones partidos en tres trozos. Espolvoreamos con pimienta recién molida y dejamos que se haga como unos 20 minutos a fuego lento.
  5. Pasado este tiempo, retiramos el hueso de jamón, la rama de canela, la hoja de laurel y desechamos
  6. Retiramos también la mayoría de chipirones y reservamos
  7. Trituramos todo el conjunto y tendremos la salsa hecha
  8. Elaboración de las albóndigas: Cortamos finamente la cebolla y la ponemos a pochar muy lentamente en una sartén con aceite de oliva. Salamos.
  9. Cuando veamos que está prácticamente con textura blanda y dorada, la reservamos (podemos poner alguna cucharada de agua de vez en cuando para ayudar al proceso)
  10. Tomamos un bol y ponemos ahí la carne, el pan remojado en leche (y escurrido), la cebolla, los dos huevos y salpimentamos.
  11. Mezclamos todo a conciencia para que quede todo muy bien integrado
  12. Procedemos a hacer las albóndigas: formamos pelotitas, las enharinamos y las freímos en aceite caliente, dorándolas simplemente por todas partes (luego se terminan de hacer en la salsa)
  13. Finalmente llevamos las albóndigas y los chipirones que habíamos reservado a la cazuela donde está la salsa triturada. Y dejamos que hierva todo junto, lentamente, durante 5 minutos
  14. Y plato hecho!! Si te ha gustado compártelo por ahí y cuando lo hagas sube foto, por favor !!!

As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have much more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet to your individual preferences with time. Whether you want to offer a recipe that utilizes fewer or more ingredients or is a little essentially hot, you can make straightforward changes to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes on schedule. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you do not require to learn them but just if you master some basic food preparation methods.

This isn't a complete overview to fast as well as very easy lunch dishes but its good food for thought. With any luck this will get your creative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Albóndigas de ternera con salsa de chipirones. Thanks so much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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