Repápalos extremeños (albóndigas de pan)
Hey everyone, it is John, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Repápalos extremeños (albóndigas de pan). One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Repápalos extremeños (albóndigas de pan) is one of the most popular of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes yummy. Repápalos extremeños (albóndigas de pan) is something that I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Repápalos extremeños (albóndigas de pan), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Repápalos extremeños (albóndigas de pan) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Repápalos extremeños (albóndigas de pan) is 18 repápalos. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Repápalos extremeños (albóndigas de pan) estimated approx 60 minutos.
To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Repápalos extremeños (albóndigas de pan) using 26 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve that.
Más recetas en: https://lacocinadeluchi.es/
Es una comida tradicional extremeña, comida de pastores, por eso se hace con ingredientes básicos y que llenen.
Son como unas albóndigas de pan y la salsa es como una especie de escabeche, aunque hay gente que ha modernizado la receta y les añaden algo de carne y verduras, haciendo como un tipo de guiso. Pero la de toda la vida, la de nuestros abuelos, es esta (bueno, sin pastillas ni colorante, eso ya es algo más nuevo para darle algo más de sabor y color).
Están buenísimos.
Esta receta se suele hacer cuando ya tenemos en las casas mucho pan duro guardado.
También existen los repápalos dulces, que se hacían para postre, también de pan solamente.
Ingredients and spices that need to be Get to make Repápalos extremeños (albóndigas de pan):
- Para los repápalos
- 150 gr pan a medio rallar
- 4 huevos
- 1 chorrito vino blanco
- 1/2 vaso leche
- 1 diente ajo grande
- Perejil
- 1/4 cebolla pequeña
- Sal
- Pimienta negra recién molida
- Aceite de oliva
- Para el escabeche
- 1 cucharada postre de sal
- 1/2 cucharada café comino en grano (opcional)
- Colorante amarillo (también puede hacerse con pimentón dulce)
- 3 clavos de olor
- 9 bolitas pimienta negra
- 1 puñadito perejil (opcional)
- 2 hojas laurel
- 2 pastillas vegetales (opcional pero recomendado)
- 2 dientes ajo grandes
- 1/2 cebolla pequeña
- 2 vasos agua
- 1 vaso vino blanco
- Chorrito vinagre (opcional pero recomendable)
- Aove
Steps to make to make Repápalos extremeños (albóndigas de pan)
- En primer lugar haremos los rapápalos: batimos los huevos con una cucharada de café de sal. Le añadimos el vino y la leche y mezclamos bien.
- Ahora le picamos el ajo a trocitos muy pequeños, la cebolla también a trocitos muy pequeños y el perejil muy picadito y pimienta negra molida. Mezclamos bien.
- El pan debe estar así, más o menos.
- Y ahora vamos añadiendo el pan al huevo poco a poco y mezclando bien, para que quede una masa.
- Ahora con dos cucharas, se va cogiendo masa y se hace la forma del repápalo. No tiene que quedar como una albóndiga, queda ovalado y más aplastado.
- Y se van friendo en abundante aceite de oliva caliente hasta que estén doraditos. Sacar y poner sobre papel absorbente para quitar el exceso de aceite. Reservamos.
- Recomiendo probar un repápalo solo frito, antes de hacerle el caldo... Están buenísimos así también!.
- Ahora es el turno del caldo: hacemos un machado de sal, perejil, comino, clavo, pimienta negra y ajo. Bien machado. Y ahora echamos el vino y mezclamos bien.
- Ahora, en una sartén con un poquito de aove, pochamos la cebolla a trocitos pequeñitos. Cuando esté, añadimos el vino con el machado, el colorante y las pastillas vegetales y dejamos reducir un poquito.
- Ahora en una olla mezclamos los rapápalos con el caldito que hemos hecho, con el laurel y con dos vasos de agua. Y dejamos cocer unos 10 minutos.
- Después de esos 10 minutos, echamos el chorrito de vinagre (una cucharada de sopa aproximadamente), dejamos 1 minuto más y apartamos. Listo para comer!!!
- Acompañar de un zorongollo, una ensalada, un gazpacho o un picadillo.
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you wish to offer a recipe that uses less or even more components or is a little bit essentially spicy, you can make straightforward changes to achieve this goal. To put it simply, start making your recipes promptly. When it comes to basic food preparation abilities for beginners you do not need to discover them however only if you master some straightforward food preparation techniques.
This isn't a full overview to quick as well as easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many square meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this exceptional food How to Make Perfect Repápalos extremeños (albóndigas de pan). Thank you very much for reading. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment