Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada

Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a special dish, Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada. It is one of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada is one of the most popular of current trending foods in the world. It's simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada is something that I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada is 12 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada using 9 ingredients and 16 steps. Here is how you can achieve it.

Otra coincidencia, para este mi recetario casero, donde la mayoría son fruto del boca a boca entre cocineras/os de la calle, del cual toma uno nota con bolígrafo y papel, luego compro, elaboro y presento.
En este caso, fue el amigo Patxi del "club petanca boles Alcoi", donde entrenamos muchos días. Gracias, han salido de lujo y buenísimas. GXL.

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada:

  1. 250 gr. calamares pequeños
  2. 450 gr. espinacas (peso neto)
  3. 200 gr. gamba pelada (son bolsas congeladas)
  4. 2 huevos
  5. 3 dientes ajo
  6. 5-6 ramitas perejil
  7. Toque sal
  8. c/n pan rallado
  9. Abundante aceite de oliva (freír las albóndigas)

Steps to make to make Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada

  1. Los ingredientes principales.
  2. Descongelar y escurrir los trozos de calamares pequeños y la gamba pelada.
  3. Poner a cocer las espinacas (trocearlas en grande si es necesario) en una olla a presión o la que tengas costumbre. Cocer 5-8 min. a partir de empezar a hervir.
  4. Mientras tanto, cortamos en pequeño (no triturar en máquina, pues se haría una gacheta líquida) con cuchillo apropiado o si nó, como yo, con las tijeras de cocina.
  5. Sacar las espinacas y dejar escurrrir, incluso presionar con una cuchara de madera, para que no quede ni gota de agua, a ser posible. Dejar enfriar, pues tienes que amasar con ellas.
  6. Pelar y picar los dientes de ajo. Limpiar y picar el perejil.
  7. En un bol amplio, introducir todos los ingredientes preparados hasta ahora (calamares, gambas, espinacas, ajo y perejil) los dos huevos y el toque sal.
  8. Con las manos amasar hasta que lo tengas homogéneo.
  9. Ves añadiendo pan rallado a tongadas (pues irás amasando y añadiendo conforme consideres la textura)
  10. Amasa de nuevo, así tantas veces de añadir pan rallado hasta conseguir una "textura semiblanda", para poder formar las bolitas como albóndigas. Nota.-Te aconsejo, no pongas demasiado pan rallado y dejes el bol con la mezcla, un tiempo en la nevera, así se enfría y la masa te queda más consistente, facilitándote la labor de formar bolitas).
  11. Te mojas un poco las manos (así no se te pega la mezcla) y a formar bolitas.
  12. Sartén con abundante aceite a calentar.
  13. Te preparas a mano, el plato de las bolitas, la sartén con el aceite, una tenazas para girar las albóndigas y plato/s con papel absorbente.
  14. Ya caliente el aceite, a freír las albóndigas, dándoles la vuelta. ¡ojo¡ pon la tapadera de la sartén, pues salpica, con el agua que queda de los calamares y restos mínimos de agua de la mezcla.
  15. Ya algo doradas o algo menos, las vas dejándo sobre plato con papel para que absorba los restos de aceite.
  16. Emplatar para servir.

As your experience and also confidence grows, you will certainly locate that you have extra all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual tastes with time. Whether you want to offer a recipe that uses fewer or even more components or is a bit more or less spicy, you can make straightforward changes to attain this goal. In other words, start making your dishes on schedule. As for basic food preparation abilities for newbies you do not need to learn them but just if you grasp some straightforward cooking strategies.

This isn't a complete guide to quick as well as very easy lunch recipes yet its excellent something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Quick Albóndigas de calamares pequeños, espinacas y gamba pelada. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Calabacitas rellenas de elote y Philadelphia

Albóndigas de carne y calamar con setas en salsa de boletus

Albóndigas de bambú y germinados con guisantes