Albóndigas suecas
Hey everyone, it's Drew, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Albóndigas suecas. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Albóndigas suecas is one of the most popular of current trending meals on earth. It's easy, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They're fine and they look fantastic. Albóndigas suecas is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Albóndigas suecas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas suecas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas suecas using 19 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.
El otro día estuve en Ikea y me dieron a probar las albóndigas suecas, me supieron a albóndigas de lata. No me gustaron nada, pero pensé que habría otro modo de hacerlas y que estuvieran más ricas. En efecto, esta receta es estupenda. Con un sabor muy diferente a las tradicionales españolas, o eso creo yo.
Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas suecas:
- Para las albóndigas:
- 1 cucharada aceite de girasol
- 1 cebolla finamente picada
- 1 diente ajo triturado con el prensa ajos
- 600 gr. carne de cerdo
- 4 anchoas finamente picadas
- 100 gr. pan rallado
- 1 huevo
- 50 ml nata o leche
- 1/2 cucharadita pimienta de Jamaica
- 1/2 cucharadiata de nuez moscada
- sal y pimienta
- Para la salsa:
- 50 gr. mantequilla
- 50 gr. harina común
- 200 ml vino blanco
- 100 ml caldo de carne
- 4 cucharadas nata
- 2 cucharadas mermelada de frutos del bosque o arándano (lingonberry jam, de venta en Ikea)
Steps to make to make Albóndigas suecas
- Para las albóndigas: Calentar aceite en una sartén y sofreír la cebolla hasta que esté blanda. Añadir el ajo y sofreír unos minutos. Quitar del fuego y dejar que se enfríe.
- Poner en un bol todos los ingredientes de las albóndigas, incluyendo la cebolla y el ajo (ya frios).
- Hacer albóndigas del tamaño de una nuez. En la receta dice que tendrían que salir como unas 24 de un peso de 40 gr. cada una. A mi me salieron más, pero vamos, cada cual que las haga del tamaño que quiera.
- Las albóndigas se puede freir o hacer en el horno a 200º durante 20 minutos (10 minutos primero y luego se dan la vuelta y se deja otros 10 min.)
- Para la salsa: Derretir la mantequilla en una olla lo sufientemente grande para que te quepan todas las albóndigas. Añadir la harina y dar vueltas para tostarla y que no tenga sabor a crudo y formar un "roux". Cuanto más tuestes la harina más oscura saldrá la salsa. Yo la tosté poco.
- Añadir el vino y con unas varillas mezclar enérgicamente hasta que se emulsione, luego ir añadiendo gradualmente el caldo de carne, mezclando muy bien cada vez para evitar grumos y que se vaya espesando la salsa.
- Añadir la nata y la mermelada y mezclar bien. Salpimentar la salsa y espolvorear con eneldo fresco picado.
- Añadir las albóndigas fritas u horneadas y dejar cocer durante 10 minutos para que se mezclen los sabores.
As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet plan to your personal tastes with time. Whether you wish to offer a dish that uses fewer or even more active ingredients or is a little bit basically zesty, you can make easy changes to accomplish this goal. Simply put, start making your recipes on schedule. When it comes to basic food preparation skills for beginners you do not require to discover them yet just if you master some basic cooking techniques.
This isn't a total guide to fast as well as easy lunch recipes however its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Homemade Albóndigas suecas. Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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